top of page

Hvordan få hotellfølelsen på soverommet

Oppdatert: 17. jun.

Drømmer du om å forvandle soverommet ditt til en luksuriøs oase som minner om et femstjerners hotell? Det er fullt mulig å skape den ettertraktede hotellfølelsen hjemme med noen enkle grep. Her er noen trinn du kan følge for å oppnå et soverom som gir deg følelsen av ro, hvile og luksus hver eneste dag.
1. Velg en Beroligende Fargepalett

Hotellrom er ofte innredet med nøytrale og beroligende farger som skaper en rolig atmosfære. Tenk på å male veggene i myke nyanser av hvitt, beige, grått eller pasteller. Disse fargene gir en følelse av romslighet og ro, og fungerer som et perfekt bakteppe for resten av innredningen.

2. Invester i Kvalitetsengetøy

En av de viktigste elementene i hotellfølelsen er en innbydende og komfortabel seng. Invester i kvalitetsengetøy av naturlige materialer som bomull eller lin. Velg gjerne en høy trådtetthet for en myk og luksuriøs følelse. Lag på lag med puter og tepper kan også gi sengen et ekstra innbydende preg. Re gjerne opp sengen med to gode og luftige dyner, 4-6 puter - gjerne i ulike størrelser, og topp det hele med et eller to sengetepper lagvis oppå hverandre.
3. Skap Symmetri

Symmetri er en teknikk mange hoteller bruker for å skape en følelse av orden og balanse. Plasser nattbord og lamper på hver side av sengen for et symmetrisk utseende. Dette skaper en følelse av harmoni og gjør rommet mer innbydende. Invester gjerne i en sengegavl som rammer inn og skaper et luksuriøst bakteppe for sengen og nattbordene.

4. Bruk Mørkleggingsgardiner

For en uforstyrret søvn, er mørkleggingsgardiner et must. De blokkerer lys og gir deg muligheten til å sove lenge uten å bli forstyrret av morgensolen. Velg gardiner som matcher resten av fargepaletten i rommet for et sammenhengende utseende. For en ekstra luksuriøs touch anbefaler jeg to lag med gardiner som går fra gulv til tak, hvor det ytterste laget består av mørkeleggende gardiner og det innerste består av luftige florlette gardiner.5. Skap Atmosfære med Belysning

Belysning spiller en nøkkelrolle i å skape den rette atmosfæren. Bruk en kombinasjon av taklamper, vegglamper og bordlamper for å få et varmt og innbydende lys. Dimmebrytere kan også være en god investering, slik at du kan justere lysstyrken etter behov. Dersom det lar seg gjøre forsøker jeg å unngå downlights på soverommet og fokuserer heller på gjennomtenkt plassering av taklamper og stemningsbelysning som gir rommet en avslappet atmosfære.


6. Sett Prikken Over i-en med Tekstiler

Myke tepper, sengetepper og dekorative puter gir rommet en følelse av luksus og komfort. Velg tekstiler i harmonerende farger og materialer for å skape en enhetlig stil, men tilfør gjerne litt dybde og spenning ved å variere mellom ulike typer tekstiler og overflater. Et mykt og deilig gulvteppe som ligger halvveis under sengen tilfører lunhet til rommet samtidig som det gir en deilig følelse når du setter føttene i bakken om morgenen.


Jeg har bred erfaring innen å designe soverom for kunder i mange ulike stiler - ønsker du hjelp til å skape en luksuriøs og avslappende atmosfære på ditt soverom eller har andre problemstillinger kan du ta kontakt via vårt kontaktskjema på denne nettsiden for en uforpliktende prat om ditt prosjekt.

0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page